Alles over sport logo

Vind de sportsubsidie voor jouw sportvereniging

Zoek je subsidie voor je sportvereniging? Bijvoorbeeld voor een verbouwing of de aanschaf van energiezuinig materiaal? Kijk dan in het overzicht van beschikbare subsidies in de database Sportsubsidie van Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Wat is de Sportsubsidie database?

Kenniscentrum Sport & Bewegen krijgt veel vragen over sponsoring en subsidies van sportverenigingen. Dit zijn vragen als ‘bestaat er een subsidie voor de aanleg van ons nieuwe kunstgrasveld?’, ‘bij wie kunnen wij een bijdrage vragen voor ons sportinitiatief in een achterstandswijk?’ De antwoorden zijn eenvoudig te vinden in de database Sportsubsidie van Kenniscentrum Sport & Bewegen. In deze database staat alle informatie over de subsidieregelingen en fondsen voor sportverenigingen. Met de contactgegevens surft u naar de instanties en hun medewerkers die de subsidies verstrekken. Ook verschaft de database het laatste nieuws in subsidieland.

afbeelding van homepage sportsubsidie database Kenniscentrum Sport
(Foto: Kenniscentrum Sport)

Hoe werkt het?

Ga naar Kenniscentrum Sport & Bewegen – sportsubsidie voor registratie van een gratis account. Per e-mail ontvangt u (misschien in uw spamfilter) de link, waarmee u uw account van een wachtwoord voorziet. Daarna kunt u aan de slag met uw zoekopdracht.

afbeelding van de zoekfunctie-vind-sportsubsidie
(Foto: Kenniscentrum Sport)

Waar kunnen sportverenigingen nog meer subsidies aanvragen?

Er zijn meer subsidies dan je wellicht denkt. Op Allesoversport.nl vind je verschillende artikelen over regelingen, impulsen en fondsen.

  • De bekendste vorm is subsidie van de gemeente (te vinden op de website van uw gemeente).
  • Ook zijn er vele fondsen of foundations waar sportverenigingen en gemeenten subsidie kunnen aanvragen voor allerlei activiteiten. Denk aan:
    • Oranjefonds
    • Johan Cruyff Foundation
    • Dirk Kuyt Foundation
    • Fonds Gehandicaptensport.

Onze tool helpt je op weg te zoeken bij de mogelijkheden om subsidie aan te vragen.

Een geschikte sponsor vinden

Verenigingen zoeken ook vaak sponsoren. Voor het aanvragen van sponsoring is de database niet geschikt. Sportkoepel NOC*NSF en verschillende sportbonden bieden op sport.nl ondersteuning aan sportverenigingen die een geschikte sponsor zoeken.

Er zijn daarnaast verschillende sponsoracties die geld kunnen opleveren, zoals de Grote Club actie. Je vindt op Kenniscentrum Sport & Bewegen ook tips over sponsoring van de directeur van Le Credit Sportif, Pieter de Jong.


Thema

Artikelen uitgelicht


Beleid
Sportaanbieders
professional
tips
financiering en subsidies