Alles over sport logo

Vind de sportsubsidie voor jouw gemeente

Welke sportgerelateerde subsidieregelingen zijn er of op welke fondsen kunnen gemeenten een beroep doen? Zijn er financieringsmogelijkheden voor sportverenigingen in onze gemeente, bijvoorbeeld voor een verbouwing of de aanschaf van energiezuinig materiaal? Kenniscentrum Sport biedt een overzicht van diverse sportsubsidies via de database Sportsubsidie.

Wat is de Sportsubsidie database?

Kenniscentrum Sport krijgt veel vragen over financiering, sponsoring en subsidies. Sportverenigingen stellen vragen als ‘bestaat er een sportsubsidie voor de aanleg van ons nieuwe kunstgrasveld?’, ‘bij wie kunnen wij een bijdrage vragen voor ons sportinitiatief in een achterstandswijk?’ Gemeenten stellen vragen over alternatieve financieringsstromen, fondsen of zoeken mogelijkheden om sportverenigingen te ondersteunen. In de database Sportsubsidie staat alle informatie over subsidieregelingen en fondsen. Met de contactgegevens surf je naar de instanties en hun medewerkers die de subsidies verstrekken. Ook verschaft de database het laatste nieuws in subsidieland.

Hoe werkt het?

Ga naar Kenniscentrum Sport & Bewegen – sportsubsidie voor registratie van een gratis account. Per e-mail ontvang je (misschien in je spamfilter) de link, waarmee je het account van een wachtwoord voorziet. Daarna kun je aan de slag met een zoekopdracht.

Waar zijn nog meer subsidies aan te vragen?

Er zijn meer subsidies dan je wellicht denkt. Op AllesoverSport.nl vind je verschillende artikelen over regelingen, impulsen en fondsen.

Een geschikte sponsor vinden

Verenigingen zoeken ook vaak sponsoren. Voor het aanvragen van sponsoring is de database niet geschikt. Sportkoepel NOC*NSF en verschillende sportbonden bieden op sport.nl ondersteuning aan sportverenigingen die een geschikte sponsor zoeken.

Er zijn daarnaast verschillende sponsoracties die geld kunnen opleveren, zoals de Grote Club actie. Lees ook tips over sponsoring van de directeur van Le Credit Sportif, Pieter de Jong.

Lees ook het artikel 10 Tips bij het aanvragen van een (sport)subsidie.


Thema

Artikelen uitgelicht


Beleid
professional
tips
financiering en subsidies