Breng beweging in je dag

Hoeveel beweging is goed voor je en waarom? Dat vind je op deze pagina. Net als tips om meer beweging in jouw dag te brengen, of om anderen daarbij te helpen.

 

Help jij anderen?

De Beweegcirkel helpt jou als professional om anderen stapsgewijs te begeleiden en te stimuleren om meer te bewegen.

Bekijk de meest actuele cijfers en trends van sportenbewegenincijfers.nl

Kenniscentrum Sport brengt actueel wetenschappelijk onderzoek over sport en bewegen samen met ervaringen uit de praktijk. Daarnaast ondersteunt en adviseert Kenniscentrum Sport professionals bij hun vraagstukken, keuzes en doelen, onder andere op het gebied van beweegrichtlijnen en beweegstimulering.

De Beweegrichtlijnen

Dit laten de beweegrichtlijnen zien. De Commissie Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad heeft op verzoek van het ministerie van VWS een update gedaan met nieuwe wetenschappelijke inzichten. De richtlijnen zijn een ondergrens: meer bewegen is beter. Van niets bewegen naar iets geeft al wel een gezondheidswinst, ook als de richtlijnen niet worden behaald. Start met meer beweging in je dag brengen. Bijvoorbeeld met dagelijks een wandeling of met spier- en botversterkende oefeningen. Gebruik als professional de Beweegcirkel om anderen te stimuleren om te bewegen. Zodat mensen niet alleen starten met bewegen, maar het ook volhouden.