Alles over sport logo

Stappenplan gelanceerd voor het succesvol implementeren van beweeginterventies voor 50-plussers in de lokale samenwerking. 

Het is voor gemeenten en lokale netwerken een behoorlijke uitdaging om zo veel mogelijk 50-plussers te laten bewegen. En om hiervoor een passende mix van interventies en structureel beweegaanbod te implementeren en te behouden. 

Meer bewegen houdt ouderen langer fysiek en mentaal gezond en zelfredzaam. Als veel meer 50-plussers de kans krijgen om deel te nemen aan georganiseerd beweeg- en sportaanbod helpt dat niet alleen henzelf, maar ook de maatschappij door de zorgvraag te beperken. 

De Open Universiteit heeft met medewerking van het Kenniscentrum Sport & Bewegen een stappenplan ontwikkeld dat lokale partners een handvat geeft voor goede implementatie van beweeginterventies en ander beweegaanbod. Het  stappenplan richt zich op welzijnsprofessionals, zorgprofessionals, sportprofessionals en beleidsmedewerkers die een rol kunnen spelen in het stimuleren van het beweeggedrag van 50-plussers. 

Het stappenplan is gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door de vakgroep Gezondheidspsychologie van de Open Universiteit en is mogelijk gemaakt door een subsidie van het ZonMw Implementatie Netwerk Sport en Bewegen.

Download het stappenplan en ga met je lokale stakeholders aan de slag!


Platform Implementatie Sport en Bewegen
nieuwsbericht