Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Sporten met een handicap: een overzicht van het aanbod

Artikel

Ben je op zoek naar een overzicht van het sportaanbod voor mensen met een handicap? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Nog geen van de opties claimt volledig te zijn, maar je hebt een grote kans dat je hieronder een link vindt die je verder helpt.

De landkaart gehandicaptensport geeft alle partijen weer die zich provinciaal of regionaal bezig houden met gehandicaptensport. In veel regio’s wordt samengewerkt met verschillende partijen, zoals gemeentes, zorginstellingen, scholen en het lokale sportaanbod. Deze partijen, die met contactgegevens op de kaart staan, kunnen je mogelijk verder helpen bij het vinden van een passend aanbod.

Provinciale sportzoekers

Provinciale Sportraden kennen vaak een overzicht van sporten voor mensen met een handicap. Mogelijk bieden de per provincie gerangschikte Sportzoekers een antwoord.

 

Aanbod via Uniek Sporten

Via de website en app van Uniek Sporten kunnen mensen met een handicap een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Uniek Sporten is gestart in de provincie Gelderland en bezig om een landelijke dekking te creëren.

Sportbonden

Verschillende sportbonden kennen een sportaanbod voor mensen met een handicap. Weet je al welke sport je wilt beoefenen en zoek je een passend aanbod, neem dan contact op met de sportbond. De gegevens van alle paralympische sportbonden vind je hier.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.