Alles over sport logo

Factsheet: haal meer uit je sportprestaties met voeding

Wil jij meer uit je sportprestaties halen met voeding, of begeleid jij anderen in hun sportprestaties? Dan kan de Factsheet Sport & Voeding hierbij helpen. Een gezond voedingspatroon staat namelijk aan de basis van goede sportprestaties, ongeacht het niveau van de sporter.

Dit staat in de factsheet

In deze factsheet, die is ontwikkeld in samenwerking met het Voedingscentrum, staan we stil bij een gezonde balans in voeding en beweging en de Beweegrichtlijnen. Ook bespreken we de rol van koolhydraten, vetten en eiwitten bij zowel duur- en krachtsport. Tot slot komt de invloed van (sport)supplementen op sportieve prestatie en het herstel na sporten aan bod.

Wetenschappelijk onderbouwd

Op het internet is uiteenlopende informatie beschikbaar over de relatie tussen voeding en sport. Deze informatie is niet altijd wetenschappelijk onderbouwd. Door middel van deze factsheet geven we duidelijke, actuele en wetenschappelijk goed onderbouwde informatie.

De (sport)diëtist

Deze factsheet geeft basisinformatie over voeding en hoe dit bij kan dragen aan de sportprestaties. Begeleid jij als professional recreatieve sporters en heb je onvoldoende kennis om persoonlijke voedingsadviezen te geven, dan is het wenselijk om een (sport)diëtist bij de begeleiding te betrekken. Voor verdere vragen, neem contact op met Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Lees meer


Artikelen uitgelicht


Gezonde leefstijl
public, professional
feiten en cijfers
effecten op prestatie, voeding