Sluiten

Beginnen met bewegen kan altijd

Artikel

Publicatiedatum 11 december 2015

Of je nu 15, 35 of 65 jaar bent, je kunt op elke leeftijd beginnen met bewegen. Dus ook als je jonger bent dan 15 of ouder dan 65. Je bepaalt daarbij zelf wanneer het jou het best uitkomt. Belangrijk is wel dat je een activiteit kiest die bij je past. Kies je namelijk iets wat je leuk vindt om te doen, passend bij jouw lichaam? Dan houd je dat beter vol.

Bij bewegen denk je misschien eerst aan sporten zoals wedstrijdzwemmen, tennis en voetbal. Maar vergeet andere manieren van bewegen niet! Een stevige wandeling met de hond, op de fiets naar de supermarkt of een frisse duik in het zwembad. Ook dit zijn activiteiten die bijdragen aan een goede gezondheid. En waarmee je heel makkelijk kunt beginnen. Lees meer over:

Wil je beginnen met een andere sport dan wandelen, zwemmen of fietsen? Dat kan natuurlijk ook. Op sport.nl vind je een overzicht met sportverenigingen bij jou in de buurt. En wil je weten welke sport bij je past? Daarvoor kun je de Sportwijzer raadplegen.

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.

Hans van Mourik

De prikkel tot bewegen is er altijd een die met enthousiasme wordt ontvangen. Meestal beginnen we allemaal met goede moed. Hoe we moeten beginnen denken we ook allemaal wel te weten. Een enkeling denkt dat het niet voor hem of haar is weg gelegd. En dan het volhouden, want beginnen is een en volhouden is lastiger. Begin er aan omdat je het leuk denkt te vinden en hou vol door met anderen samen te gaan beginnen. Dan is succes meer verzekerd. Ben je al rolstoel gebonden of ben je niet helemaal onbeperkt, ook dan zijn er veel mogelijkheden.