Sluiten

Vervoer voor sporters met een handicap

Artikel

Geplaatst op 14 december 2015

rolstoel2Er bestaan diverse opties voor vervoer voor sporters met een handicap. In hoeverre je van dat vervoer gebruik van kunt maken, is afhankelijk van jouw beperking en mogelijkheden.

Zo kun je reizen met de bus of trein, maar ook met de regiotaxi, Valys, of GoOv. En speciaal voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking bestaat er de vervoersregeling van Special Heroes. Daardoor kun je toch, als het moet, door het hele land gezamenlijk trainen en aan competities deelnemen bij een sportbond. De sportvervoersregeling wordt gefinancierd door VWS. Special Heroes kent de vervoerregeling toe op basis van criteria en voorwaarden. Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert.

Voorlopige toewijzing sportvervoer

Na ontvangst en beoordeling van het inschrijfformulier wordt een voorlopige toewijzing van het aantal kilometers gedaan. Toewijzing geschiedt op basis van het beschikbare budget. En of je voldoet aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit sportvervoer. Special Heroes stuurt het inschrijfformulier door naar Transvision. Je ontvangt bericht van Transvision over hoeveel kilometers je hebt toegewezen gekregen. Het aantal toegewezen kilometers kan in de loop van het jaar (negatief) worden aangepast, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het beschikbare budget.

4 Vragen over de vervoerregeling

 1. Wat is het doel van de vervoerregeling?
  Mede dankzij de vervoersregeling kunnen teamsporters met een lichamelijke handicap gezamenlijk trainen en deelnemen aan competities door het hele land.
 2. Wat houdt de regeling in?
  De sportvervoersregeling is een tegemoetkoming in de kilometers voor het sportvervoer van mensen met een handicap.
 3. Voor wie is dit vervoer bedoeld?
  De sportvervoersregeling ‘teamsporters met een beperking’ is bedoeld voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) handicap die een teamsport beoefenen bij een sportbond.
 4. Wie betaalt dit vervoer?
  Het ministerie van VWS financiert de sportvervoersregeling. Special Heroes kent de vervoerregeling op basis van criteria toe. Transvision is het vervoersbedrijf dat het vervoer verzorgt.
Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.