Alles over sport logo

Sportdeelname mensen met een beperking in 8 factsheets

De sportdeelname van mensen met een beperking blijft vaak achter. Onder verschillende doelgroepen is verschil te zien in sportdeelname, motieven en belemmeringen, stimulansen en manieren om de doelgroep te bereiken. Het Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen zetten de feiten en cijfers op een rij in acht factsheets.

De factsheets zijn ingedeeld naar mensen met een chronische aandoening, lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, gedragsproblemen en/of autisme, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), kinderen met een beperking, visuele beperking en auditieve beperking. In de factsheets vind je:

  • kennis over sportdeelname
  • praktische tips voor elke doelgroep
  • een overzicht hoe en waar je de doelgroep het beste kunt bereiken
  • relevante en actuele bronnen

Sportdeelname mensen met een beperking

Wat kun je binnen de gemeente doen om mensen met een beperking te stimuleren en faciliteren om te sporten en bewegen? Lees hoe je met de tool ‘Scan & Match’ vraag en aanbod in beeld kunt brengen en beleid versterken. Lees meer over scan & match.

‘Inclusief sporten’ is een belangrijk politiek thema. Maar hoe is het sport- en beweegaanbod vandaag de dag georganiseerd voor mensen met een beperking? Het Mulier Instituut deed onderzoek. Lees meer over sportaanbod.

Alle factsheets op een rij

De factsheets van sport en bewegen voor mensen met een beperking zijn te downloaden via de Kennisbank sport en bewegen:

Een aantal tips uit de factsheets


Artikelen uitgelicht


Meedoen door sport en bewegen
Jongeren, Kinderen, Volwassenen
professional
instrument
chronische aandoening, sporten met een gedragsaandoening, sporten met lichamelijke beperking, sporten met verstandelijke beperking