Alles over sport logo

8 tips: Sporten met hooikoorts

Sporten met hooikoorts kan soms erg vervelend zijn. Benauwdheid, een drukkend gevoel en een loopneus maken het sporten er niet makkelijker op. De Vereniging voor Sportgeneeskunde geeft 8 tips die het sporten met hooikoorts wat aangenamer kunnen maken.

  1. Draag tijdens het sporten een zonnebril om je ogen te beschermen.
  2. Vermijd sporten op droge dagen, zonnige dagen en dagen waarop het flink waait. Om hooikoorts klachten te verminderen, kun je beter ’s ochtend vroeg of na een regenbui sporten.
  3. Op zonnige dagen en dagen met veel wind zit er meer stuifmeel in de lucht die verschijnselen van hooikoorts kunnen opwekken.
  4. Probeer niet te sporten in een omgeving met veel gras.
  5. Een goede weerstand en genoeg rust kunnen hooikoorts klachten verminderen.
  6. In de bergen en aan het strand zijn er minder stuifmeel deeltjes. Als je op een actieve vakantie gaat, kan dit een hoop klachten voorkomen.
  7. Was je sportkleding direct na het sporten. Pollen hechten zich namelijk snel aan vochtige/natte kleding.
  8. Houd het hooikoortsbericht goed in de gaten. Via onder andere deze website kan je de pollenverwachting in de gaten houden.

Mochten deze voorzorgsmaatregelen de hooikoortsklachten niet verminderen, raden wij aan om bij de huisart langs te gaan. Hooikoorts medicijnen zijn er in de vorm van tabletten, oogdruppels of neusspray.


Artikelen uitgelicht


Gezonde leefstijl
public
tips
chronische aandoening