Alles over sport logo

29 en 30 januari: ben jij erbij in Brussel?

De programmagids van Erasmus+ is eind november gepubliceerd en dat betekent werk aan de winkel voor iedereen die van plan is een projectaanvraag in te dienen voor de deadline van 5 maart. Voor de sport zijn er twee belangrijke momenten voor informatie, inspiratie en mogelijke samenwerking op 29 en 30 januari in Brussel. 

Voor Sport Info Day van de Europese Commissie op 30 januari kun je je het beste snel aanmelden via deze link. Verdiep je vooraf al liefst in het onderdeel sport van de Programmagids Erasmus+ , die ook in het Nederlands beschikbaar is.

Speeddaten met Vlaamse sportorganisaties
Voorafgaand daaraan organiseren op maandagmiddag 29 januari Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Nationaal Agentschap Erasmus+ en de Vlaamse organisatie EU Sportlink in Brussel een Nederlands-Vlaamse uitwisseling ‘Sport en Europa’. Dit is bedoeld voor Vlaamse en Nederlandse (sport)organisaties en gemeenten, in het kader van Erasmus+Sport. 

Na een succesvolle pilot begin 2023 zal dit opnieuw worden georganiseerd, met nu nog meer mogelijkheden tot verkenning welke samenwerkingspartner in Vlaanderen of Nederland bij je ideeën voor een project of uitwisseling past. De nog vrij nieuwe kennisstages (mobiliteitsactie voor de sport) krijgen daarbij extra aandacht en ook is er meer ruimte voor netwerken na afloop. De ‘speeddate’-bijeenkomst wordt maandag 29 januari tussen 14 en 18 uur gehouden in een locatie van de Vlaamse overheid in het centrum van Brussel. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wil jij je inschrijven? Vul dan het formulier in en we verwelkomen je graag de 29e.

Veel informatie op Sport Info Day
De reden dat de speeddate op 29 januari wordt gehouden, is dat dit een goede combinatie is met de jaarlijkse Sport Info Day van de Europese Commissie, in het gebouw Charlemagne in Brussel op dinsdag 30 januari. Dat is een volgepakt programma van 9.00 tot 18.30 uur, dus vrijwel alle deelnemers kiezen ervoor om de nacht ervoor al in Brussel te verblijven. 

Sport Info Day kun je alleen live in Brussel volgen als je je op tijd inschrijft, want vanuit heel Europa is er belangstelling voor een stoel in de zaal die voor ongeveer 500 personen plaats biedt. Wacht dus niet en meld je hier direct voor aan (en maak een EU login aan als je dit nog niet hebt). Het voordeel daarvan is dat je ook direct via de ConnexMe app sportvertegenwoordigers uit andere landen kunt vinden die ook op zoek zijn naar partners en zo voor, tijdens of na het event contact kunt leggen. Uiteraard is het ook mogelijk om via een livestream de informatiesessies te volgen en via chat je vragen te stellen. 


Artikelen uitgelicht


Sport en Europa
nieuwsbericht