Alles over sport logo

Rebecca Beck

Een fanatieke sporter? Nee, dat ben ik niet. Maar ik zorg er wel voor dat ik aan mijn dagelijkse portie bewegen kom. Hoe? In de buitenlucht en 2-3 keer in de week in de sportschool. Waarom? Omdat ik weet dat het goed voor me is en ik me er ‘Lekker-in-mijn-vel’ door voel! Ik vind het belangrijk dat iedereen voldoende beweegt en zet me daar graag voor in binnen het Kenniscentrum Sport & Bewegen!

Na mijn bachelor- en master studie ´Culturele Antropologie´ ben ik in 2008 aan de slag gegaan bij het programma Meedoen alle jeugd door sport. Doel hiervan was zoveel mogelijk inactieve jongeren naar de sportverenigingen toe te leiden. Veel van deze inactieve jongeren waren afkomstig uit etnische minderheidsgroeperingen. Dus kon ik mijn kennis goed inzetten.
Ik kwam steeds meer te weten over de wereld van sport en bewegen, had vooral interesse in de doelgroep kinderen en jeugd en ging me daarom specialiseren op o.a.het betrekken van ouders, etnische minderheden, lage SES en overgewicht bij kinderen en jongeren. Risicojongeren meer perspectief bieden door middel van sport en bewegen en de allerjongste doelgroep zijn ook thema's waar ik voor warm loop.

Wat mij verder typeert: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd | elke dag leren wat ik gister nog niet wist | mama van mijn zoontje en dochtertje | getrouwd | liefde voor Suriname!

Rebecca Beck
Kenniscentrum Sport & Bewegen

Artikelen van Rebecca Beck


5
Allesoversport.nl