Marloes Aalbers

Auteur
Volg auteur:

Marloes houdt zich voornamelijk bezig met de verbinding tussen sport, zorg en welzijn en de inzet van de buurtsportcoach.

In samenwerking met vele partners heeft Marloes enkele jaren als projectleider gewerkt aan het bouwen van netwerken tussen sport, bewegen en eerstelijnszorg. Via een detachering bij het Oranje Fonds programma ‘Kracht van Sport’ is haar expertise uitgebouwd naar het sociale domein. Daarin focust Marloes op de praktijk: hoe kunnen professionals en vrijwilligers in de sport en het sociale domein samen sport als middel optimaal inzetten voor kwetsbare doelgroepen?

Daarnaast werkt Marloes binnen de kwaliteitsimpuls buurtsportcoaches aan de professionalisering en kwaliteit van deze nieuwe en jonge beroepsgroep.

Haar vrije tijd besteedt Marloes zeker ook aan sport, maar zij heeft inmiddels zelf ondervonden waarom jonge ouders relatief minder vaak lid zijn van een sportvereniging. In haar jeugd was ze fanatiek turnster en tennisster. Na haar studie trok de gezelligheid van een teamsport (volleybal) meer. Nu blijft het vooral bij hardlopen, bootcamp en bij mooi weer het strand op voor een potje beachvolleybal!

Marloes Aalbers
Kenniscentrum Sport
adviseur
06 21 64 96 10
Marloes Aalbers's bijdragen