Alles over sport logo

Marco Barten

Marco is communicatieadviseur binnen Kenniscentrum Sport & Bewegen en thuis in diverse thema’s. Zo droeg hij bij aan de verbinding tussen eerstelijns zorg, sport en bewegen en beweegstimulering van ouderen. Daarnaast heeft hij zijn focus op samenwerking en kennisdeling met gemeenten en buurtsportcoaches en draagt op die manier bij aan kwaliteitsontwikkeling in sport- en beweegbeleid en de uitvoering ervan.

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. Voor je gezondheid, om sociaal en maatschappelijk mee te doen, maar vooral omdat je je er beter door voelt. Vanuit zijn werk als communicatieadviseur bij het Kenniscentrum weet hij wat sport en bewegen voor mensen kan betekenen. Maar het mooiste vindt hij om de verhalen uit de praktijk te horen en te communiceren wat het voor iemand persoonlijk betekent. Bijvoorbeeld voor de 86-jarige mevrouw Visser uit Rotterdam die door onder begeleiding te gaan trainen zelfstandig kon blijven wonen en haar tuintje kon blijven onderhouden.

Zelf wandelt Marco veel in binnen- en buitenland en maakt  als auteur en uitgever wandelgidsen met routes over de buitenlandse bestemmingen. Tijdens het lopen geniet hij van de natuur en het brengt hem ontspanning. Geïnspireerd door de collega’s is hij  begonnen met hardlopen. Daarnaast doet hij een keer per week aan Pilates.

Marco Barten
Kenniscentrum Sport & Bewegen

Artikelen van Marco Barten


119
Allesoversport.nl