Juul van Rijn

Auteur

Juul is communicatieadviseur en heeft aan diverse programma’s en projecten bij Kenniscentrum Sport gewerkt. Zoals Sport en Cultuur, Sport en Beweging in de Buurt en –enkele jaren geleden- diverse campagnes als 30minutenbewegen en Heel Nederland fietst. 

Zij heeft werkervaring als senior communicatieadviseur, marketeer, projectleider en dagvoorzitter/ presentator. Zij maakt bij het kenniscentrum zich hard voor onder meer de communicatie over de nieuwe Beweegrichtlijnen, de rol van toegepast sportonderzoek en corporate communicatie. 

Waarom is het zo boeiend om bezig te zijn met de kennis en communicatie over sport en bewegen? “De meeste mensen weten best dat bewegen goed voor ze is. En veel anderen zeggen dat het ook heel leuk is. Maar 56% van alle Nederlanders lukt het maar niet om 150 minuten per week te bewegen. Waarom niet?

Ik vind gedrag en gedragsverandering complexe en daarom hele boeiende onderwerpen. Uiteindelijk is het een mix van informatie en communicatie dat uiteindelijk de juiste snaar raakt en mensen in beweging laat komen. Want waarom begint bijvoorbeeld iemand met overgewicht met wandelen? Door een hint van een vriend of de fysiotherapeut, door het lezen van een krantenartikel of een bericht op twitter. Dit alles, of juist een van deze stimuli, zorgen er voor dat iemand besluit: “Vanaf vandaag kom ik in beweging en ga ik wandelen, twee keer per week.”

En daar doe ik het voor.”

Juul komt wekelijks 1 a 2 keer op de racefiets naar Ede. “Dat wordt mij makkelijk gemaakt dankzij de uitstekende faciliteiten op kantoor: mijn fiets hangt binnen aan het rek en er zijn fijne schone douches aanwezig. Daarnaast doe ik aan bootcamp en train ik met zwemmen en hardlopen voor de kortere triatlon-afstanden.”

Juul is getrouwd met Ed en moeder van twee grote zoons. 

Juul van Rijn
Juul van Rijn's bijdragen