Jolanda de Zeeuw

Auteur

Jolanda’s focus ligt vooral op beweegstimulering voor ouderen. Van zorginstelling tot sport en (preventief) bewegen binnen het sociaal domein. Samen met professionals werken naar de optimale verbindingen om meer (kwetsbare) mensen in beweging te krijgen. Met als doel om hen fysiek en sociaal weerbaarder te maken. Van bewegen in en rond het huis, zitgym, wandelen, fietsen en zelfs tot Senior Games, er is altijd een vorm van sport of bewegen die bij ouderen past. 

Sport en bewegen geeft niet alleen plezier, maar ook voldoening, zeker wanneer je drempels overwint. Juist voor kwetsbare doelgroepen -van jong tot oud- kan bewegen net dat ene stapje geven naar eigen regie, sterker worden en meer zelfvertrouwen. 

Thema’s waarop je Jolanda kunt bevragen zijn: gezond ouder worden, beweegstimulering ouderen, (lokale) netwerkaanpak, sociaal domein. Ook heeft ze ervaring in campagne voeren, bewegingsgerichte ouderenzorg, innovatie en implementatie. 

In haar vrije tijd vloog Jolanda begin 2000 de wereld over om deel te nemen aan EK’s, WK’s en Worldcups schermvliegen. Sinds 2016 heeft ze het wielrennen ontdekt en maakt ze heel wat kilometers op haar Cube Atain. Daarnaast vult ze haar vrije tijd met poweryoga, sportklimmen, mountainbiken en is ze graag te vinden in de keuken of buiten bij de bbq. 

Jolanda de Zeeuw
Kenniscentrum Sport en Bewegen
Expert
Jolanda de Zeeuw's bijdragen