Jeroen Hoyng

Auteur

Als sinds mijn kinderjaren zijn sport en spel mijn favoriete (vrijetijds)activiteiten. De interesse bestrijkt een breed spectrum aan sporten waarbij hockey bovenaan staat. Zelf heb ik op enkele Nederlandse kampioenschappen hockey alsook Nederlands en Europees kampioenschappen bordspelen mogen spelen. Ik bezit een ruime verzameling van meer dan 250 kaart-, dobbel- of bordspellen met als logische thema “sport”.

De Paralympics in 1980 in Arnhem inspireerde mij om van mijn hobby zelfs mijn beroep te maken zodat ik ook anderen de mogelijkheid kan bieden het plezier te ondervinden als ik heb in deze vrijetijdsactiviteiten. Al in de jeugd begon ik met het trainen en coachen van hockeyteams en dat heb ik 20 jaar gedaan. Tijdens mijn studie Vrijetijdwetenschappen heb ik me gespecialiseerd in sport in Brussel. Na werkzaam te zijn geweest bij de Vrije Universiteit Brussel (onderzoeker), bij de Interprovinciale Organisatie Sport (project manager), bij gemeente Amsterdam (Senior beleidsmedewerkers sport) en het W.J.H. Mulierinstituut (onderzoeker) ben ik sinds 2004 werkzaam bij het Kenniscentrum Sport (voorheen NISB).

Bij het Kenniscentrum Sport hou ik me bezig met sportinnovatie (o.a. beweeggames, beweegapps, etc.), beweegvriendelijke omgeving, sportbeleid en sportevenementen.

Jeroen Hoyng
Kenniscentrum Sport
adviseur
0318-490900
Jeroen Hoyng's bijdragen