Jacqueline Kronenburg

Auteur

Jacqueline Kronenburg is al een aantal jaren actief op het gebied van communicatie en public affairs bij Kenniscentrum Sport en voorheen bij NISB. Zij heeft Kenniscafé Sport Live! ontwikkeld en is een van de motoren achter deze terugkerende kennisevents in het land.

Ze heeft een brede interesse buiten en binnen de sportsector, is een nieuwsdier, heeft een voorliefde voor social media, schrijft, organiseert en verbindt graag. Ze richt zich momenteel specifiek op vragen vanuit het ministerie van VWS, sportinnovatie, de internationale positionering van Kenniscentrum Sport. Voor Kenniscentrum Sport houdt ze in het kader van public affairs politieke ontwikkelingen in de gaten die van belang zijn voor de organisatie en de wereld van sport en bewegen.

Bij Kenniscentrum Sport is ze een van de ‘sporty girls and boys’ die regelmatig in de middagpauze sportkleding aantrekt voor een half uur fitnessles via de laptop door Amerikaanse goeroe Shaun T met zijn FocusT25-programma. En tegen een wandeloverleg in het Horabos zegt ze ook geen ‘nee’.

Jacqueline is een enthousiaste alt bij Rijnstad Vocaaltheater en is al jaren actief als Soroptimist om de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Daarnaast is ze veel te vinden in haar ‘Sauerland Panorama’ vakantiehuis, om er zelf te verblijven of om het voor huurders piekfijn in orde te maken.

Jacqueline Kronenburg
Kenniscentrum Sport & Bewegen
adviseur public affairs en communicatie
Jacqueline Kronenburg's bijdragen