Alles over sport logo

Hans Arends

Sporten doe ik vanaf mijn jongste jeugd met veel enthousiasme en plezier. Voetballen, volleyballen, hardlopen, fietsen en skiën. Vanaf mijn 16e jaar loopt squash als rode draad door mijn carrière. Na fanatiek getraind en wedstrijden gespeeld te hebben, is het nu wat meer recreatief. Dat combineer ik met het voorzitterschap van Squash Bond Nederland.

Vanaf 2000 heb ik bij NISB gewerkt. Werd vanuit NOC*NSF getransfereerd naar NISB, toen het project Sportinfrastructuur overgedragen werd. Na een aantal jaren programmamanagement van onder andere het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en het programma Werk, een teamcoachrol en MT-lid, voel ik me vanaf 2015 prima thuis in mijn rol als adviseur in een zelfsturend team. Het heeft de mogelijkheid gegeven me inhoudelijk meer te verdiepen in de thema’s, borging, PPS, sport en sociaal domein en sport en krimp. Daarnaast blijft het voor mij een uitdaging om de relatie met de sport en de gemeenten een waardevolle invulling te geven.

Mijn motto: ‘Kennis heeft waarde als bestuurders, professionals en vrijwilligers de meerwaarde ervaren in hun dagelijkse (vrijwilligers)werk.’

Hans Arends