Friso Schotanus

Auteur

Friso Schotanus studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2007 maakte hij de overstap van de advocatuur naar de journalistiek. Hij schreef onder andere voor NRC Next en AD Sportwereld. Daarna specialiseerde hij zich op sportvakgebied. Hij schrijft over sportmarketing, management, beleid en wetenschap, voor onder andere Sport & Strategie en SportNext. Friso is (co)auteur van diverse boeken op sportvakgebied, zoals de Sportsponsor Top 100 Aller Tijden, en hoofdredacteur van de bladen Sport, Bestuur & Management en Centre Court. Als tekstschrijver schreef hij in opdracht van NOC*NSF het topsportbeleidsplan Studie Top 10 en voor de KNVB het strategisch toekomstplan Winnaars van Morgen.

Friso helpt (sport)organisaties graag bij het vertalen van hun missie naar een breed publiek, in de vorm van journalistieke verhalen en sterke teksten.

Je kunt hem bereiken via friso@hetsportbureau.nl of via 06-53104519. Zie ook: https://www.linkedin.com/profile/edit?trk=hb_tab_pro_top

Friso Schotanus
Friso Schotanus's bijdragen