Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Nederlandse sportkennis voor het buitenland: Sportfolio Internationaal

Artikel

In Nederland vinden veel innovatieve ontwikkelingen in de sport plaats. Internationaal valt het op dat ons land naar populatieomvang gemeten een hoog rendement heeft in termen van medaillespiegels en eindplaatsen op WK’s. Ook in de breedtesport lopen we voorop met de inzet van buurtsportcoaches en de ontwikkeling van ‘open clubs’. Ontwikkelingen die bijdragen aan de kwaliteit en inclusiviteit van lokale sportparticipatie.

Nederland investeert in de versterking van top- en breedtesport door middel van landelijke onderzoeks- en innovatieprogramma’s. Deze stimuleren onderzoek en kennisontwikkeling en helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van sport en bewegen op alle niveaus. Deze investeringen leveren sterke producten, brede kennis en expertise en vakbekwame professionals op.

Toonaagevend in ambitie

Zowel in de onlangs gepresenteerde Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen als in de Innovatieagenda worden de internationale sportambities – toonaangevend sportland zijn in prestatie, kennis en innovatie – van Nederland onderstreept. De innovatieagenda en de daaraan gekoppelde subsidies ondersteunen een aantal innovatiecentra in Nederland. In Amsterdam wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het verbeteren van roeiprestaties, maar ook aan Playgrounds in de stad. In Eindhoven worden zwemprestaties versterkt en in Papendal staat onder andere verbeterde sportvoeding hoog op de agenda.

Online-etalage

Kenniscentrum Sport verzamelt in samenwerking met partners en in nauw contact met het ministerie van VWS producten, kennis en expertise die exporteerbaar zijn. Hoe maken wij onze positie als toonaangevend sportland zichtbaar en welke kennis kan ook internationaal toegepast worden? Verzamelde producten, kennis en expertise zijn beschikbaar in de online etalage ‘Sportfolio Internationaal’.

Ook bijdragen aan Sportfolio Internationaal?

Wilt u ook bijdragen aan Sportfolio Internationaal? En op die manier kansen creëren door uw kennis, innovaties, diensten, interventies en producten internationaal onder de aandacht brengen? Download het invulformulier, vul het in en stuur het ingevuld terug.

Wat gaat er met de online informatie gebeuren?

Ministers, het ministerie van VWS, NOC*NSF, Universiteiten, Kenniscentrum Sport en andere sportorganisaties krijgen regelmatig bezoek uit het buitenland waarbij goede voorbeelden uitgewisseld worden. Minister Schippers bezoekt in het najaar van 2016 nog een aantal landen in Azië, waarbij het Sportfolio zeker meegaat. Goede gelegenheden om te laten zien wat Nederland in huis heeft.

Meer informatie

Voor vragen kunt u terecht bij Peter Barendse, peter.barendse@kcsport.nl of Juul van Rijn, juul.vanrijn@kcsport.nl, adviseurs Kenniscentrum Sport.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.