Duurzame sportsector

Welkom bij Duurzame sportsector, onderdeel van het Kennis- en Innovatieplatform Maatschappelijk Vastgoed. Hét startpunt voor het verduurzamen van sportaccommodaties: We brengen hier alle relevante en praktische informatie samen voor gemeenten, verenigingen en ondernemers. Dit platform is continu in beweging en wordt verder uitgebouwd. We zullen regelmatig nieuwe informatie en actualiteiten plaatsen. Voeg deze pagina dus snel toe aan je favorieten en check onze updates.

Zoeken binnen Duurzame Sportsector

Gemeente

Veel sportaccommodaties zijn in eigendom van gemeente. Bij het verduurzamen heb je dus ook te maken met meerdere locaties. Dit vraagt om een goede aanpak en organisatie.
Lees verder

Vereniging

Als vereniging wil je verduurzamen. Om kosten te besparen, maar misschien ook omdat je leden hier specifiek om vragen. Hoe pak je dat aan? En in hoeverre betrek je je leden hierin?
Lees verder

Ondernemer

Als sportondernemer ben je vast al aan het nadenken over hoe je jouw bedrijf kunt verduurzamen, maar misschien weet je nog niet hoe. Ook voor jou is het interessant om daar nu mee aan de slag te gaan. Hoe?
Lees verder

Routekaart Verduurzaming Sport

In de Routekaart Verduurzaming Sport staat vastgelegd hoe de sportsector haar ambities uit het klimaatakkoord in de praktijk zal gaan brengen. Dit is onderverdeeld in de werkgroepen CO2-reductie, circulariteit en milieuvriendelijk veldbeheer.

Lees verder

 

Over dit project

Het platform Duurzame sportsector wordt onderhouden door het Kenniscentrum Sport & Bewegen en maakt onderdeel uit van Het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming  Maatschappelijk Vastgoed. Ons gezamenlijke doel is om eigenaren van maatschappelijk vastgoed in de sectoren Zorg, Onderwijs, Monumenten en Musea én Sport op weg te helpen en handige tools aan te reiken om de verduurzaming in gang te zetten. Om de doelstellingen van het klimaatakkoord (49% minder CO2 uitstoot in 2030 t.o.v. 1990) te behalen gaan we sportverenigingen, gemeenten en ondernemers met een kennis- en innovatie platform ondersteunen bij het verduurzamen van hun sportaccommodaties.

Binnen het Kennis- en innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed werken TNO, Stimular/MPZ, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Ruimte-OK, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en RVO samen. Het platform is mede mogelijk geworden door inspanningen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is actief tot 2030. Meer weten?

Lees verder

Het team (2) 

Of bel ons via: 0318 – 490 900

Producten

Verduurzamen: A serious game
Word jij een game changer in jouw gemeente? In onze online serious game ervaar je in minder dan een half uur wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van sportaccommodaties en hoe je de doelstellingen uit het Klimaatakkoord voor 2030 kunt realiseren. Vergroot je kennis en test of jij de juiste beslissingen neemt! 

Whitepaper ‘Verduurzamen: wie is aan zet?
Inzicht in wat de eigendomsverhoudingen van jouw sportaccommodatie zijn en wie er aan zet is om te verduurzamen.

FAQ Zonnepanelen
Handig overzicht van de meest gestelde vragen over zonnepanelen op sportaccommodaties en de bijbehorende antwoorden.

FAQ Warmtepompen
Handig overzicht van de meest gestelde vragen over warmtepompen voor sportaccommodaties en de bijbehorende antwoorden.

FAQ Isolatie
Handig overzicht van de meest gestelde vragen over isolatie voor sportaccommodaties en de bijbehorende antwoorden.

FAQ LED
Handig overzicht van de meest gestelde vragen over led-verlichting voor sportaccommodaties en de bijbehorende antwoorden.

Stappenplan Verduurzaming Sportverenigingen
Voor iedereen die actief is voor een sportvereniging en zich wil inzetten voor de verduurzaming van de sportaccommodatie. Het stappenplan beschrijft de totale projectaanpak, met veel bruikbare tips.

Routekaart Verduurzaming Sport voor verenigingen (2020)
In de Routekaart Verduurzaming Sport staat hoe de sportsector haar ambities uit het klimaatakkoord in de praktijk zal gaan brengen. In deze versie is de informatie die het meest relevant is voor verenigingen samengevat.

Routekaart Verduurzaming Sport voor gemeenten (2020)
In de Routekaart Verduurzaming Sport staat hoe de sportsector haar ambities uit het klimaatakkoord in de praktijk zal gaan brengen. In deze versie is de informatie die het meest relevant is voor gemeenten samengevat.

Partners