#veiligestartmetsport

Nu er stap voor stap weer gestart mag worden met georganiseerd sporten en bewegen, is het belangrijk om dat goed en veilig te doen. Hoe houd je rekening met 1,5 meter ruimte? Welke protocollen zijn er voor mijn accommodatie beschikbaar? Hoe kunnen kinderen en jongeren verantwoord opbouwen zonder sportblessures? Hoe betrek ik ook niet-leden bij de sportactiviteiten op mijn vereniging? Veel beleidsadviseurs van gemeenten en sport- en beweegprofessionals hebben vragen of zijn op zoek naar concrete voorbeelden en informatie. Op deze pagina delen we inspiratie en tips.

Let op: Deze pagina is in april gestart toen de eerste versoepeling van de maatregelen plaatsvond. Inmiddels zijn er weer strengere maatregelen van kracht. Kijk voor actuele protocollen en maatregelen op de websites van de Rijksoverheid, RIVM, NOC*NSF, VSG, de KVLO en de sportbonden.

Zoek je #veiligestartmetsport inspiratie

Belangrijk bij de uitvoering van alle beweeg-, sport- en spelactiviteiten is natuurlijk om de adviezen van het RIVM in acht te nemen. Denk vooral aan ‘social distancing’ of afstand houden. Voor meer informatie, kijk op RIVM  of Rijksoverheid.nl.

Informatie over starten met sporten

 

Informatie gemeenten

Hier vind je protocollen en andere informatie om op een veilige manier te sporten.Informatie buurtsportcoaches

Hier vind je praktische informatie hoe je clubs, scholen en de wijk kunt ondersteunen met het veilig starten van de sportactiviteiten.


Informatie clubs/ sportaanbieders

Hier vind je praktische informatie om als club/ sportaanbieder goed in te kunnen spelen op een veilige start van je sportactiviteitenMeest recente artikelen

 

Speciaal uitgelicht

OldStars Sport deelt wekelijks nieuwe beweegoefeningen waarmee je als trainer of begeleider op een veilige manier met de coördinatie van sporters van iedere leeftijd aan de slag kunt.

In de media

 

Otter laat het sporten met een mondkapje onderzoeken: ‘Baat het niet dan schaadt het niet’

Mondkapjes in de sport: het kan goed zijn, maar misschien juist schadelijk