Alles over sport logo

Waar ligt de verantwoordelijkheid voor gezond gedrag?

Ouders van kinderen op de basisschool vinden het belangrijk dat hun kind voldoende beweegt en gezond eet, zo blijkt uit onderzoek van de Hartstichting. Veel ouders vinden dat de school hier een belangrijke rol in speelt.

Ouders geven aan dat zij ook zelf deels verantwoordelijk zijn voor het bewustmaken van hun kinderen waar het gaat om gezond gedrag. Wel zeggen zij dat het voor hen makkelijker zou zijn om dit te doen als de school hier ook aandacht aan besteedt.

Een kwart van de ouders zou zich op school willen inzetten voor het verbeteren van het gezonde beleid. Zo willen zij wel meehelpen met het organiseren van activiteiten of meedenken over het beleid. Met name op het gebied van signalering kan er nog veel verbeterd worden, vinden ouders.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal schoolontbijt, dat nog tot eind deze week loopt, is één van de uitvoeringen van een gezond schoolbeleid. De Hartstichting wil zo gezonde voeding op basisscholen stimuleren. Er zal dit jaar dan ook geen hagelslag op tafel staan!

Het ontbijt wordt voorafgegaan door een interactieve les over gezonde voeding én beweging.

Naast het Nationaal Schoolontbijt, zijn ook de Buitenspeeldag en de Gezonde School initiatieven om een gezonde leefstijl met voldoende beweging onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Artikelen uitgelicht


Gezonde leefstijl
Onderwijs, Thuis - in en om huis
Kinderen
public
ouderbetrokkenheid, voeding