Alles over sport logo

Professionele sportkeuzetest voor je kind

De sportkeuze van je kind is soms lastig. Hoe weet je bijvoorbeeld dat je de juiste keuze hebt gemaakt uit het grote aanbod sporten dat er is? Er zijn online sportkeuzetesten die je hier wegwijs in kunnen maken, maar je kunt ook een professionele sportkeuzetest laten uitvoeren.

Het voordeel van zo’n test ten opzichte van een online test is dat er door wetenschappers en deskundigen naar je kind wordt gekeken. Zij beoordelen op welke gebieden je kind het best presteert en welke sport daar het best bij past.

Profesionale sportkeuzetest voor je kind

sportkeuzetest kind

Je kunt voor een professionele sportkeuzetest onder andere terecht bij het Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS). NBSS kijkt welke sport mentaal (bijvoorbeeld beweegstijl en interactie) en fysiek (bijvoorbeeld motoriek, snelheid en coördinatie) gezien het best bij je kind past. Als je de sport doet die bij je past, zal je deze langer en actiever blijven doen. Kijk op de website van NBSS voor meer informatie over deze professionele sportkeuzetest.

Sporten uitproberen

Marathon voor kinderen

De sportkeuzetest van NBSS wordt ook uitgevoerd op een aantal Sportkampen van Sportivun. Je kind kan op zo’n sportkamp verschillende sporten uitproberen en er achter komen welke sport bij hem of haar past. De sportkeuzetest is een aanvulling op de sportkampen. Hier vind je meer informatie over deze sportkampen.

Lees meer

Lees ook de blogs van Arjen Hop op Allesoversport. Arjen is eindverantwoordelijk voor de Sportkampen van Sportivun en de Sporttest en hij schrijft over de sportkeuze van kinderen.

Artikelen uitgelicht


Beweegstimulering
Sportaanbieders
Jonge kinderen, Jongeren, Kinderen
public
instrument
in beweging brengen, talentontwikkeling