Alles over sport logo

Kinderyoga: even in de relax stand!

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen een jachtig bestaan leiden. Naast de vele dingen die ‘moeten’ zoals school, huiswerk, muziekles en verplichtingen op sportgebied zijn er ook nog de vele verleidingen van tv, internet en contacten via social media. Kinderyoga biedt een tegenwicht aan dat drukke leventje. Het is een manier om te leren omgaan met de hectiek van de dag en om op adem te komen.

Natanja van den Brink is moeder van Bodil (10) en Tara (5) en is initiatiefnemer van Yoga Bloemendaal. Natanja: ‘Yoga is goed voor lichaam en geest. Dat is inmiddels wel bewezen. Ook voor kinderen is het fijn om via yoga even tot rust te komen. Als baby word je geboren met een rustige adem. Hoe ouder je wordt, hoe meer die natuurlijke ademhaling vertroebelt door alle invloeden van buitenaf. In de les leren ze alle ademgebieden te gebruiken waarvan de buikadem het meest ontspant. Het type kind dat op mijn lessen komt verschilt. Sommige zijn van nature rustig, andere zijn heel druk. Ik vind het mooi dat ze allemaal zo verschillend zijn. Ze leren rekening met elkaar houden en het geeft ze even een uurtje rust in een wereld die van alle kanten op ze af komt.’

Zintuigen prikkelen

Natanja volgde de opleiding Saswitha en is aangesloten bij de Nederlandse orde van Beroepscoaches en de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Auteur(s)

Artikelen uitgelicht


Beweegstimulering
Sportaanbieders
Kinderen
Yoga
public
praktijkvoorbeeld
in beweging brengen