Spring naar content

whitepaper motorische achterstand voorbeeld

Voor wie is de whitepaper Motorische achterstand?

De whitepaper Sport en bewegen voor kinderen met een motorische achterstand is voornamelijk gericht op professionals die rechtstreeks contact hebben met kinderen en ouders. Dit zijn onder andere vakleerkrachten bewegingsonderwijs, buurtsportcoaches, sporttrainers, kinderfysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten, kinderergotherapeuten, jeugdartsen en groepsleerkrachten.

Waarover gaat de whitepaper?

Deze whitepaper biedt kennis en handvatten over hoe je als professional de kwaliteit van bewegen, het plezier en het zelfvertrouwen van kinderen met een motorische achterstand kan vergroten. In de whitepaper vind je achtergrondinformatie, oorzaken, en handvatten voor signaleren, begeleiden en stimuleren van kinderen met een motorische achterstand. We besteden specifiek aandacht aan de meest voorkomende oorzaak van een motorische achterstand, namelijk developmental coordination disorder (DCD). Veel van de (praktische) informatie in deze whitepaper heeft betrekking op alle kinderen met een motorische achterstand, onafhankelijk van de oorzaak van de achterstand.

whitepaper motorische achterstand illustratie

Op zoek naar meer informatie of ondersteuning?

Hilde Krajenbrink

Specialist

Mijn doel is dat alle kinderen met plezier en zelfvertrouwen sporten en bewegen, tijdens de gymles, bij de sportvereniging en tijdens het buitenspelen. Hierbij richt ik mij op kinderen in het algemeen en specifiek op kinderen met een motorische achterstand. Ik deel kennis uit wetenschappelijk onderzoek en goede voorbeelden uit de praktijk om ervoor te zorgen dat alle kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.

Hilde krajenbrink
portretfoto

Johan Koedijker

Specialist

Ik vertaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van een gezonde motorische ontwikkeling naar praktisch toepasbare informatie, zodat iedereen een leven lang kan profiteren van de vele voordelen van sport en bewegen. Thema’s waar ik mij mee bezighoud zijn; meer en beter bewegen op school, gevarieerder en met plezier sporten op de vereniging en meer bewegen in de buurt.

  • johan.koedijker@kenniscentrumsportenbewegen.nl

Misschien ook interessant:

Handreiking stimuleren van meer en beter bewegen voor school en omgeving

Professionals in het primair onderwijs worden met instrumenten, methodieken en inspirerende voorbeelden op weg geholpen naar het stimuleren van meer, beter en veelzijdig bewegen. 

Inspiratiegids brede motorische ontwikkeling

Met de Inspiratiegids brede motorische ontwikkeling willen we professionals een helpende hand bieden door te voorzien in kennis, praktijkvoorbeelden en stappenplannen.

Infographic brede motorische ontwikkeling

Dat de motorische vaardigheden van kinderen achteruitgaan is geen geheim meer. Maar wat is precies het belang van een brede motorische ontwikkeling (BMO)?