Alles over sport logo

Er op uit in de winter

Haal de winterjas, muts, sjaal en handschoenen maar weer tevoorschijn en ga er op uit in de winter! Het koude winterweer staat ons op te wachten. Leuke tips (binnen en buiten) om in beweging te blijven tijdens de koude winterdagen.

Tip 1. Schaatsen

Pak je schaatsen van zolder en ga gezellig samen schaatsen. Als het natuurijs nog niet dik genoeg is, zoek dan in de buurt een kunstschaatsbaan op.

Tip 2. Sneeuw pret

Als het buiten heeft gesneeuwd, zijn er genoeg dingen te bedenken om samen met je kind te doen. Denk aan sleetje rijden, bijvoorbeeld van een heuvel, een sneeuwballen gevecht of samen een sneeuwpop maken.

Tip 3. (Kerst)kaarten bezorgen

Maak samen kerstkaarten en bezorg ze lopend of met de fiets, bij alle vrienden/familie.

Tip 4. Speurtocht in huis

Zet een speurtocht uit in je eigen huis of buiten bij jou in de buurt. Ouders kunnen een speurtocht voor de kinderen maken en/of kinderen voor hun ouders.

Tip 5. Twister

Maak je eigen Twister en daag elkaar uit! Knip 4 rode, 4 gele, 4 blauwe en 4 groene cirkels uit. Maak 4 rijen van dezelfde kleur op de vloer en plak ze vast met plakband, dit is je speelveld. Maak op een vel papier een grote cirkel met 4 vakken. Elk vak staat voor een lichaamsdeel: linkervoet, rechtervoet en linker of rechterhand. Deze vakken zijn verder onderverdeeld in 4 verschillende kleuren. Doe je ogen dicht en wijs een kleur uit een vak aan en roep bijvoorbeeld: rechtervoet op rood. Het spel kan beginnen!

Lees meer

Foto: Pete Lounsbury

Artikelen uitgelicht


Beweegstimulering
Thuis - in en om huis
Kinderen
public
tips
in beweging brengen