Alles over sport logo

Buitenspelen in Rotterdam

Het vinden van een veilige en leuke plek in de stad waar je kind ongestoord kan buitenspelen, is soms lastig. Maar absoluut niet onmogelijk! In dit artikel vijf plekken om (gratis!) te ravotten in Rotterdam.

1. Natuurspeeltuin de Speeldernis

In deelgemeente Noord ligt natuurspeeltuin de Speeldernis. Er zijn hier nauwelijks speeltoestellen, het landschap is het speelterrein. Er is een apart gedeelte voor kinderen tot zes jaar en een deel voor kinderen vanaf zeven jaar met een zwemdiploma. Het verschil tussen de twee delen is de diepte van het water en de hoogteverschillen van het landschap. Er zijn toiletten, er is horeca en er zijn zelfs douches om je bemodderde kinderen af te spoelen voordat je ze weer mee naar huis neemt. Handig! Kijk voor informatie op de website van de Speeldernis.

2. Avontureneiland Zuiderpark

Het Zuiderpark is het grootste stadspark van Nederland. In dit park ligt het Avontureneiland, een eiland met een enorm speelterrein waar kinderen uren zoet zijn. Terwijl jij in het zonnetje zit, vermaakt je kind zich op de glijbanen, indrukwekkende klimconstructies, klauterstenen en in het piratennest. Er is ook water met een strandje. Bij mooi weer is het Zuiderpark een ideale plek voor een picknick of barbecue. Regelmatig worden er bijzondere, gratis activiteiten georganiseerd in het park. Het park is voorzien van toiletten en horeca.

3. Kinderboerderij de Kraal

Deze eerste kinderboerderij van Rotterdam bestaat al sinds 1967. De Kraal is meer dan een kinderboerderij. Natuurlijk zijn er konijnen, geiten, koeien, ganzen en nog veel meer dieren te zien. In verschillende weides kunnen bezoekers van dichtbij kennis maken met de dieren. Daarnaast is er een natuurlijke speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven. Regelmatig zijn er gratis (of tegen een kleine vergoeding) activiteiten, zoals een knuffelmiddag of schaapscheerfeest. Zo’n 140.000 bezoekers komen jaarlijks af op dit bijzondere plekje in het Kralingse Bos. Met een trekvlot kunnen kinderen met hun ouders oversteken naar nog meer speelmogelijkheden in het bos. Kijk op deze website voor meer informatie.

4. Speelpark Levenslust

Speelpark Levenslust in Overschie is gebouwd als een miniatuurversie van de stad Rotterdam. Zo kun je in de speeltoestellen de torens van het Marconiplein ontdekken, is het vliegveld Zestienhoven ‘nagebouwd’ en kunnen je kinderen klauteren op de kleine uitvoeringen van de Van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug. Er zijn indrukwekkende speeltoestellen voor de grotere kinderen, maar ook voor de kleintjes zijn er bijvoorbeeld schommels en een minikasteeltje. Is je kind meer een sporter? Op het kunstgrasveld of basketbalveld kan hij of zij zich vermaken. Picknickbanken en horeca maken deze locatie compleet. De speeltuin kost € 0,50 voor niet-leden. Je vindt meer informatie op de website van speelpark Levenslust.

5. Natuurspeeltuin Binnenste Buiten

Speeltuin Binnenste Buiten laat zich het best omschrijven door het woord ‘groen’. Appelbomen, bloemenweides en een bamboebos zijn maar enkele van de natuurlijke elementen in deze speeltuin. Een heerlijke buitenspeelplek in de stad met een kabelbaan, een speelveld en een badje. Maar ook met veel losse materialen als takken, houtblokken, zaden en grote stenen om kinderen creatief te laten spelen. Een toilet is aanwezig, net als horeca. Door het vele groen in deze natuurlijke omgeving verdwijnt je kind soms wel uit het zicht. Op de website van Binnenste Buiten kun je meer informatie vinden.

Nog meer buitenspelen in Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft zelf ook een handig lijstje gemaakt van alle leuke speelplekken voor kinderen in de stad. Al hun tips vind je hier!

SaveSave

Auteur(s)

Artikelen uitgelicht


Beweegstimulering
Openbare ruimte
Kinderen
public
tips
beweegvriendelijke omgeving