Alles over sport logo

V.V. Wolfaartsdijk wint titel Sportaccommodatie van het Jaar 2020

V.V. Wolfaartsdijk uit het Zeeuwse Wolphaartsdijk is verkozen tot ‘Sportaccommodatie van het Jaar 2020.’ De vereniging die voetbal, aerobics en peuter- en kleutergym aanbiedt, ontving de branche-award tijdens Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten op 5 maart.

Bij de verkiezing staat duurzaamheid centraal. Volgens de jury is de kleine vereniging uit Zeeland de terechte winnaar omdat de club zich op veel vlakken bezighoudt met dit thema. “VV Wolfaartsdijk is een heel mooi voorbeeld van hoe je duurzaamheid inbedt in je beleid door het standaard op de bestuursagenda te zetten. Daarnaast communiceert de club proactief naar hun stakeholders onder andere door middel van zonneboarding.” aldus het juryrapport.

Ook de maatschappelijke bijdrage van de club wordt door de jury gewaardeerd: “Ze zorgen voor bewustwording bij hun omgeving. Daarnaast springt hun innovatieve concept van deelauto’s in het oog om de bereikbaarheid van het dorp te vergroten na het wegvallen van openbaar vervoer. Juist deze combinatie van beleid en innovatief pragmatisme verdient een eerste prijs in deze verkiezing.”

De branche-award ‘Sportaccommodatie van het Jaar’ werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een samenwerking tussen Vakbeurs Sportaccommodaties, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Een duurzame sportaccommodatie is immers toekomstbestendig, is effectief en efficiënt ingericht en creëert optimale sportomstandigheden voor iedereen.


public, professional
nieuwsbericht