Dayenne L'abée

Auteur

De open club ontwikkeling volg ik op de voet. Sportverenigingen ondersteunen met praktische tips en waardevolle kennis mijn passie. Hoe de verbinding te maken met eigen leden, andere wijkorganisaties en andere doelgroepen, daarin wil ik van waarde zijn. Samen met NOC*NSF, VSG en andere kennisinstituten als Mulier Instituut en HAN werk ik aan kennisontwikkeling en kennisdeling met en voor sportverenigingen. 

Talentontwikkeling is een ander thema waar ik me mee bezig ga houden. Zelf heb ik tophandbal gespeeld. Als geen ander weet ik hoe belangrijk plezier in sport is voor succes in de sport, maar ook een actieve leefstijl voor langere tijd.

Ik geniet van mijn vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging sc Buitenveldert. Als F- coördinator waak ik voor teveel nadruk op het eindresultaat (lees winnen), bij zowel trainers als ouders langs de kant. Heel leuk om theorie vanuit het werk in de praktijk te brengen! Mijn opleiding als Leraar Lichamelijke Opvoeding helpt daar goed bij.  

Ik ben ook te bevragen op het thema beweegvriendelijke omgeving. De openbare ruimte sportiever maken en de sportieve ruimte openbaarder maken. Dan komen er nog meer mogelijkheden beschikbaar voor mensen om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten en het ontwikkelen van een actieve leefstijl.

Dayenne L'abée
Kenniscentrum Sport
adviseur
06 31 75 37 30
Dayenne L'abée's bijdragen