Nanette Hagedoorn

Auteur

Alles op het snijvlak van groei en ontwikkeling van mensen en organisaties is wat mij boeit, fascineert en energie geeft. Ik heb ruime ervaring als (communicatie)manager, leidinggevende, coach en projectleider bij Kenniscentrum Sport.

De laatste jaren werk ik als coach én online adviseur bij Kenniscentrum Sport. We leven in een interessant tijdperk waar de technologische en digitale ontwikkelingen razendsnel gaan. Het zal niet lang meer duren of je koelkast bestelt zelf een pak melk, een chip in je lijf geeft aan of je een tekort aan vitaminen hebt en je kleding rolt uit de 3D printer. Nu al kun je heel eenvoudig virtueel in je eigen huiskamer een wedstrijd fietsen met mensen aan de andere kant van de wereld.

Vanuit de sport kijken we soms wat sceptisch naar dergelijke ontwikkelingen. Neem e-sports, is dat wel echt sport? Voor mij bestaat daarover geen twijfel. Een virtuele ervaring op een racecircuit was een hartslagverhogende, spannende en enerverende belevenis. Ineens begreep ik veel beter wat Max Verstappen tot een bijzondere topsporter maakt. Interessant in dat opzicht te zien hoe enorm populair de virtuele wereld van gaming is en hoe hard daarbinnen de e-sports groeit.

Wonderlijk hoe echt zo’n virtuele wereld aanvoelt. En als de virtuele wereld zo echt voelt, kan het dan zijn dat de echte wereld virtueel is? De perceptie van de werkelijkheid (wat is ‘echt’ en wie neemt waar en wie creëert) gebruik ik coaching. Belemmerende overtuigingen kun je opsporen en herprogrammeren door je perceptie onder de loep te nemen. Is het echt waar wat ik denk en voel? Kan het ook zijn dat het niet waar is?

In mijn werk als online adviseur verken ik graag naar mogelijkheden om met partners samen (online) sterker te worden. Vermenigvuldigen door te delen. Samen te leren door te ondernemen. Want elke (sport)organisatie blijft alleen bestaan als we de continue verandering omarmen. Daarvoor hebben we veerkrachtige (en meer jonge!) professionals nodig en moeten we vooral samen leren en experimenteren.

Nanette Hagedoorn
Kenniscentrum Sport
Teamcoach en online adviseur
Nanette Hagedoorn's bijdragen