Sluiten

Zorg moet preventief inzetten op sport bij kinderen met overgewicht

Artikel

Publicatiedatum 13 mei 2014

De preventieve werking van sport bij kinderen met overgewicht wordt nog niet voldoende ingezet door de zorg. Kinderen met overgewicht hebben later grotere kans op hart- en vaatziekten, zo bleek al eerder uit onderzoek.

Jacques Geraets, werkzaam bij het Nederlands Huisartsen Genootschap, pleit op Sport Knowhow XL voor meer aandacht  voor sport en beweging bij mensen met een ‘hoogrisicoprofiel’. Dit zijn mensen die een grote kans hebben om ziekten zoals hart- en vaatproblemen, suikerziekte of longproblemen te ontwikkelen. Hieronder vallen ook kinderen met overgewicht.

Op dit moment is er in de zorg wel aandacht voor de positieve gevolgen van sport en bewegen, maar vooral bij patiënten waarbij al een diagnose is gesteld van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Om te voorkomen dat mensen in deze categorie terecht komen, moeten huisartsen en andere zorgaanbieders dus eerder inzetten op sporten en bewegen.

Zou jij willen dat je huisarts of andere zorgaanbieders zich bemoeien met het gewicht van je kind? Of is dit een taak van ouders?

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.