Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Zo breng je de sport- en beweegbehoefte van werknemers in kaart

Tools en instrumenten

Om succesvol aan de slag te gaan met beweegbeleid, moet je inzicht hebben in de sport- en beweegbehoefte van werknemers. Hiermee creëer je draagvlak. Anders is de kans groot dat je iets aanbiedt, waarvan vervolgens weinig gebruik gemaakt wordt. Kenniscentrum Sport heeft verschillende producten om de beweegbehoeften en -wensen van personeel inzichtelijk te maken:

  • Vragenlijst behoefte-inventarisatie: vragenlijst voor inventarisatie van wensen en verwachtingen wat betreft gezondheidsactiviteiten, waarbij de vijf leefstijlthema’s (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning) aan bod komen.
  • Een korte vragenlijst, waarmee u de beweegbehoefte en het -gedrag van uw werknemers in kaart brengt.
  • Een checklist met aandachtspunten en tips voor een brainstormsessie, waarbij u inzicht krijgt in de beweegbehoefte en -wensen van uw werknemers.

Scan

Ook Sport en Zaken biedt een (betaalde) scan aan. Deze online tool meet onder meer het beweeg- en sportgedrag van medewerkers en de wensen over de invulling van het bedrijfssportprogramma. Op basis van de uitkomsten stelt het bedrijf een sportprogramma voor dat het beste bij de medewerkers past.

 

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.