Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

X-Fittt

Interventie

Erkenning

Goed beschreven

X Fit leefstijl programma

X-fittt is een gecombineerde leefstijl interventie die 3 factoren van obesitas/overgewicht aanpakt.: inadequaat beweeggedrag, een verkeerd eetpatroon en een onverantwoorde lifestyle. Deelnemers van X-fittt worden 12 weken lang begeleid naar een gezondere leefstijl. Dit wordt gedaan door middel van sporten, gezonde voeding en educatie/voorlichting. Voordat de interventie begint vind er een 0-meting plaats waarbij onder andere BMI, conditie, vetpercentage en buikomvang word gemeten. Aan het eind van de interventie word deze meting herhaald en vind er een afsluitend gesprek en advies plaats waarbij aandacht aan het nazorgtraject word besteed.

De interventie begint met een gezamenlijke kick off waarbij alle deelnemers aanwezig zijn en er een loop van 5km wordt gehouden. Deze loop kan ieder op zijn eigen tempo afleggen. Daarna word er 12 weken lang 2 keer per week met hun vaste groep gesport onder begeleiding van een trainer. Naast deze vaste trainingsdagen dienen zij nog 1 keer te sporten. Dit kan zelfstandig zijn, middels een andere groepsles dan X-fittt of small Group training. De interventie word afgesloten met dezelfde loop als bij de kick off en een laatste weegmoment.

Voedingsschema X Fit

Daarnaast krijgen de deelnemers van X fit een voedingsschema waar ze zich 12 weken aan moeten houden. Tijdens ieder eetmoment mogen de deelnemers zelf uit de voedingslijst producten kiezen en die in hun schema van die dag stoppen. Dagelijks dienen zij deze op te sturen naar de diëtiste en krijgen hier indien nodig feedback op. Iedere week worden de deelnemers op een vast tijdstip gewogen. Bij de start word er voor iedere X-fit groep een groeps whatsapp aangemaakt om het groepsgevoel te versterken en wat gebruikt kan worden als communicatiemiddel tussen aanbieder en de deelnemers.

Doel van het sport- en beweegaanbod

Het doel van de interventie is om mensen met overgewicht inzicht te geven in een gezonde en verantwoorde levensstijl en hiermee kennis te laten maken, zodat zij in staat zijn om deze na 12 weken te kunnen continueren. Dat zij in staat zijn om na 12 weken de juiste balans te vinden tussen de hoeveelheid energie die er het lichaam binnen komt en de hoeveelheid die er verbruikt wordt.

Organisatie

Organisatie: Formupgrade
Telefoon nummer organisatie: +3126-3793253

Contactpersoon

Naam: Camilo Liem
Telefoon nummer: 0642755548
Email: camilo@formupgrade.nl

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.