Sluiten

Wintersport-apps

Artikel

Publicatiedatum 2 januari 2015

Het winterseizoen staat weer voor de deur. De komende maanden gaan ongeveer 930.000 Nederlanders naar de sneeuw. Daarom hebben wij een aantal wintersport-apps voor jou op een rijtje gezet. Met deze apps kom je alles te weten dat een wintersporter wil weten: informatie over skigebieden, sneeuwhoogtes, actuele weerberichten, de snelheid en de route die jij geskied hebt. De wintersport- apps voor jou geselecteerd:

Veilig en goed voorbereid op wintersport?

De tool Wintersportklaar.nl is ontwikkeld door VeiligheidNL en door de Nederlandse Ski Vereniging en biedt tests, filmpjes én een gratis persoonlijk online oefenschema om toe te werken naar je wintersportvakantie. Ontvang wekelijks een online persoonlijk oefenschema voor thuis in je mailbox. Bekijk ook meer informatie over een veilige wintersport uitrusting.

Phresheez

Wil jij na een dag skiën nog even terugkijken welke routes je hebt afgelegd? Deze gratis app houdt alles voor je bij. De afgelegde routes, hoe lang je erover hebt gedaan en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Ook kan je vrienden of familie op de hoogte stellen door je resultaten te delen via Social Media.

Ski Tracks

De app Ski Track werkt als een skicomputer welke werkt op een GPS signaal. Dit betekent dat je geen internet verbinding nodig hebt om de app te gebruiken. Na het openen van de app druk je op start en kun je vertrekken. De app houdt bij wat je maximale snelheid is, welke afstand je skiet, hoeveel hoogtemeters je aflegt, de hoeveelheid afdalingen die je maakt, hoeveel graden de steilste piste was en hoe lang je onderweg bent.

Skigebieden

Aan het einde van de skidag sla je deze gegevens op en kun je het resultaat per datum bekijken. Ook kan je tijdens het skiën foto’s maken, deze worden samen met de andere gegevens opgeslagen zodat er een compleet overzicht ontstaat. Verder heb je met deze app ook toegang tot je muziekbibliotheek om tijdens het skiën of snowboarden te luisteren. Deze app is te verkrijgen voor €0,89.

Geen folders of kaarten meer van het skigebied van je wintersportbestemming. Steeds meer wintersportgebieden ontwikkelen een eigen app waarin ze allerlei informatie verwerken over het dorp en het skigebied. Je hoeft dus niet meer te verdwalen en via de webcams kan je het weer bekijken. Ook is er op de app te zien welke liften open zijn. Bekijk of het skigebied van jouw bestemming ook een eigen app heeft. Zo is er bijvoorbeeld al een gratis app voor het skigebied ‘ZillertalArena’.

Skiline- app

In de afgelopen jaren hebben ruim 100 skigebieden in 10 verschillende landen zich aangesloten bij skiline. Deze website heeft ook een skiline-app. Om deze app te gebruiken, gebruik je gewoon je skipas. Op de website maak je een eigen account aan, hier koppel je één of meerdere skipassen aan elkaar. Wanneer je deze skipas gebruikt, wordt er geregistreerd bij welke liften je bent geweest en aan de hand van deze informatie wordt er bepaald hoeveel hoogtemeters en kilometers je hebt afgelegd.

Wanneer je een skidag kiest uit de kalender worden de gegevens in een grafiek weergegeven. Bij je volgende vakantie voeg je een nieuwe skipas toe aan je account en kun je de prestaties vergelijken. In een aantal skigebieden vindt je SkiMovie afdalingen. Deze SkiMovie afdalingen zijn er vaak in de vorm van een skicross of slalom. Nadat je skipas is gescand wordt de afdaling gefilmd door één of meerdere camera’s. Het filmpje kun je dan terug zien in de app. Het gebruik van de SkiMovie afdalingen is volledig kosteloos. Bekijk de video om een indruk te krijgen van de app. Deze app is helemaal gratis.

Sneeuwhoogte

Op deze gratis app kan je meerdere bestemmingen toevoegen aan jouw favorieten-lijstje. In de app vind je real-time informatie over de sneeuwverwachting, kaarten van de piste, bewegende webcams en veel meer. Ook kan iedere gebruikers een live update van het skigebied erop zetten.

Ben jij van plan om op wintersport te gaan deze winter? Probeer dan één of meerdere van deze apps om je wintersport nog leuker te maken. Je kan door middel van de apps wedstrijdjes houden: wie heeft de hoogste snelheid gehaald of wie heeft de meeste kilometers afgelegd?

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.