Sluiten

Wat doe je bij een blessure? Allesoversport.nl en Sportzorg.nl geven antwoord!

Artikel

Geplaatst op 23 september 2014

Actieve kinderen en (kleine) ongelukken: de twee zijn vrijwel onafscheidelijk. Een zere knie van het voetballen, een schaafwond na een val met de fiets of een verzwikte pols na een valpartij tijdens het skeeleren. Maar wat doe je bij een blessure? En wat moet je juist niet doen?

Het geeft als ouder toch een hoop geruststelling wanneer je weet hoe je het best kan handelen als je kind een keer gehavend thuis komt. Om een professioneel advies aan te kunnen bieden, hebben we de handen in één geslagen met Sportzorg.nl, de voorlichtingssite van Sportgeneeskunde Nederland.

Om de week zal er op Allesoversport.nl een artikel verschijnen waarin een veelvoorkomende blessure wordt uitgelicht en waarin uit wordt gelegd wat je het best kunt doen.

Geen ingewikkelde ingrepen, maar wel genoeg om te zorgen dat jij je zeker voelt wanneer er een keer iets mis gaat tijdens het sporten of spelen.

Sportgeneeskunde Nederland is een verzameling van organisaties die actief zijn binnen het medisch specialisme van de sportgeneeskunde. Sportzorg.nl is hun voorlichtingssite, gericht op niet-professionals.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.