Sluiten

Warming-up app voorkomt blessures

Artikel

Publicatiedatum 23 april 2015

Jonge sporters hebben steeds vaker last van blessures bij het sporten. Casper Dirks van VeiligheidNL geeft hier als verklaring voor dat kinderen motorisch steeds minder vaardig zijn.

De oplossing is volgens VeiligheidNL, de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en Athletic Skills Model een goede warming-up. Samen hebben zij een warming-up app ontwikkeld voor kinderen van 8 t/m 18 jaar. Aan de hand van behendigheidsoefeningen en spelletjes willen zij warming-up oefeningen aantrekkelijker maken.

‘Wij proberen dat te bereiken door spelvormen in te bouwen, bijvoorbeeld via een variant op tikkertje en veel oefeningen met bal en stick’, vertelt Casper.

De trainer of coach kan met de app zelf een profiel van hun team aanmaken, een schema opstellen en de vorderingen bijhouden.

De KNHB is de eerste grote sportbond die is verbonden aan de warming-up app. ‘Andere sporten en bonden kunnen ook gemakkelijk aanhaken’, legt Casper uit. Op de app worden specifieke oefeningen uitgelegd, maar ook algemene oefeningen waar alle kinderen wat aan hebben.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.