Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

27 sep
-
28 sep
VSG Jaarcongres 'Benut de kansen voor sporten in de openbare ruimte'

Evenement

Vereniging Sport en Gemeenten organiseert samen met gemeente Arnhem op 27 en 28 september het traditionele jaarcongres. Traditioneel zal het congres dit jaar zeker niet worden! Op een bijzondere locatie in Arnhem waant u zich gedurende twee dagen op een waar festival waar u kennis en inspirerende ideeën kunt opsnuiven en bijzondere gasten kunt ontmoeten. Ook gaat u natuurlijk in geuren en kleuren kennismaken met deze prachtige stad en haar sportieve partners en ontdek de geheimen achter het succesvolle sportbeleid waarvoor Arnhem in 2011 is bekroond tot Sportgemeente van het Jaar!

Het congres staat volledig in het teken van Sport en bewegen in de openbare ruimte! Een hip thema met ontzettend veel potentie. Maar ook een thema met veel vragen, nieuwe partners en prikkelende uitdagingen. Is sport in de openbare ruimte een voorbijtrekkende hype of is het een ware gamechanger? Verschillende toonaangevende sprekers buigen zich over deze vraag.

Highlights uit het programma

Op de eerste congresdag kunt u ondermeer inhoudelijke bijdragen verwachten van Sporthistoricus Jurryt van de Vooren. Hij neemt u mee op een reis terug in het verleden. Kent u ze nog, de populaire trimparcoursen uit de jaren 80? Prof. dr. Steven Vos van TUE Eindhoven / Fontys Sporthogeschool spreekt zich uit over de ontwikkelingen die hij ziet in het openbare domein en waar uitgelezen kansen liggen voor gemeenten voor een sportieve leefomgeving. Of blijkt dit een utopie?

Op de tweede congresdag staat een goed gevulde carrousel met verschillende gasten geprogrammeerd om met elkaar en met ù in gesprek te gaan. Dit onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Alex Nelissen, jong en fris, net als het congresthema.

Prof. dr. Mai Chin a Paw, hoogleraar sociale geneeskunde verzorgt een inspirerende keynote over gezond leven en stelt gemeenten voor lastige keuzes. Sportwethouder Arnhem Gerrie Elfrink deelt in zijn keynote speech zijn visie waarom dit thema juist voor gemeenten zo bijzonder interessant is. Ook aan de ‘kleintjes’ is gedacht: De Young Professionals van VSG gaan zich in de zomer stukbijten op een uitdagende praktijkopdracht en pitchen hun innovatieve oplossingen op het congres in de Dragon’s Den.

Bovenstaande is slechts een sneak preview van wat u allemaal kunt verwachten. Het programma is nog volop in ontwikkeling, waaronder talrijke parallelle sessies met aansprekende praktijkvoorbeelden, workshops, kennisateliers en ervaar-het-zelf sessies.

Alle informatie is binnenkort te lezen op de website van Vereniging Sport en Gemeenten.

Datum

27 september 2017 – 28 september 2017

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.