Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Vrijwilliger worden in de sport

Artikel

vrijwilligerswerk gewoon doenVrijwilligerswerk doe je voor een ander en voor jezelf. Sport biedt veel mogelijkheden. Hoe word je vrijwilliger in de sport?

Vrijwilligerswerk is een manier om iets te betekenen voor iemand bij jouw vereniging, in jouw gemeente, wijk of buurt. Je doet ervaring op, het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en het is gezellig. Hoe kun je vrijwilliger worden?

Hoe vind ik vrijwilligerswerk?

Als je vrijwilligerswerk zoekt, zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt: de gemeente, een vrijwilligerscentrale of bij de organisatie waar je aan de slag wilt. Gemeenten hebben vaak een vacaturebank voor vrijwilligers. Op de website werkenindesport.nl vind je een landelijk overzicht van vacatures voor vrijwilligers in de sport.

Vrijwilligerscentrales

Om vrijwilligerswerk in de buurt te vinden, zijn er in bijna alle gemeenten vrijwilligerscentrales.

Er is altijd wel een vrijwilligerscentrale/steunpunt bij in de buurt. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met de organisatie waar je wilt werken. Ook lokale of provinciale sportserviceorganisaties hebben informatie over vrijwilligerswerk gemeente – sport en vrije tijd/recreatie heen deze vermeld op hun site.

Lees meer

Op de website van Rijksoverheid staat alle informatie als je als vrijwilliger aan de slag wilt. Hier vind je ook antwoord op vragen als:

  • Hoe vind ik vrijwilligerswerk?
  • Krijg ik een onkostenvergoeding als ik vrijwilligerswerk doe?
  • Ben ik verzekerd als ik vrijwilligerswerk doe?
  • Moet ik solliciteren als ik een WW-uitkering heb?
  • Mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering heb?
  • Wat is vrijwilligerswerk?
Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.