Sluiten

Voorbeelden van beweegvriendelijke omgevingen

Praktijkvoorbeelden

Publicatiedatum 6 januari 2016

Op zoek naar een goed project in een beweegvriendelijke omgeving? Er zijn voorbeelden te over. Een overzicht van sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte biedt 62 programma’s en projecten: van IVN Biowalking tot het Zoneparc van de Oscar Romeroschool in Rotterdam.

Een groepswandeling in de natuur, voor mensen met chronische gezondheidsproblemen. Dat is een IVN Biowalk. Deelnemers gaan onder begeleiding van een medisch deskundige en een natuurgids op pad. Ze merken dat ze vooruitgaan, ze ontmoeten lotgenoten en ze worden gestimuleerd er zelfstandig op uit te gaan. Bovendien kunnen ze iemand uit hun omgeving meenemen, die kan zien wat zo’n wandeling voor problemen oplevert. Meer over IVN Biowalking lees je hier.

Het Zoneparc van de Oscar Romeroschool is een schoolplein, verdeeld in drie kleuren: blauw, rood en geel. Blauw is de gamezone, waar kinderen spelletjes kunnen doen. Rood is de sportzone, voor allerlei verschillende sporten. Geel is de chillzone. Enkele resultaten: kinderen spelen meer, jongens spelen vaker met meisjes en kinderen zijn beter geconcentreerd aan het begin van de les.

Andere voorbeelden om inspiratie uit te putten vind je hier.

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.