Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

6 dec
Vechtsport in jouw gemeente

Evenement

Geplaatst op 26 september 2018

Kenniscentrum Sport organiseert in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM) en de Vechtsport Autoriteit een bijeenkomst ‘Vechtsport in jouw gemeente’.

Kenniscentrum Sport heeft de afgelopen twee jaren samen met de vecht- en krachtsport en verschillende Hogescholen en Universiteiten onderzoek gedaan naar de praktijk van de vechtsport om hun bijdrage aan de identiteitsontwikkeling van jongeren beter te begrijpen. Dat heeft geresulteerd in vijf ‘vuistregels’ die een aanleiding bieden voor gemeenten om de contacten met de (sterk groeiende) vechtsport te hernieuwen.

Jongeren hebben plezier in vechtsporten. Vechtsport kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren volgens verschillende onderzoeken. Daarin is de begeleiding, veiligheid en de verbinding met de omgeving cruciaal.

Gemeenten hebben een verantwoordelijkheid in een veilig sportklimaat. Gemeenten hebben geregeld geen contact met de vechtsport initiatieven, of hebben onvoldoende zicht omdat niet alle initiatieven zich bekend maken of aangesloten zijn op de sportinfrastructuur. Soms is het beeld dat men heeft over deze tak van sport zodanig dat dit het contact belemmerd.

Om een beeld te ontwikkelen van de vechtsport in de eigen gemeente en deze op waarde te kunnen schatten is in gesprek gaan met de vechtsport een eerste stap.

Vandaag willen Kenniscentrum Sport, NIVM, de Nederlandse Vechtsportautoriteit en betrokkenen uit de vecht- en krachtsport gemeenten inspireren om het contact te leggen en te verdiepen. Wat kan de gemeente bijdrage en welke rol past bij de situatie en wat verwacht de kracht- en vechtsport, maar ook ouders van vechtende jongeren van een gemeente?

Houd de datum vrij in je agenda. Alle informatie over de bijeenkomst is te vinden op deze site.

Datum

6 december 2018

Locatie

Sportclub Only Friends – Amsterdam

Website

https://www.kenniscentrumsport.nl/evenement/vechtsport-in-jouw-gemeente/

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.