Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Van patiënt naar sporter

Interventie

Erkenning

Goed beschreven

Chronische bepering: COPD en sporten

Het programma “Van patiënt naar sporter” is erop gericht om mensen met een chronische beperking die graag willen sporten/bewegen zo gemakkelijk mogelijk in te laten stromen binnen het reguliere sportaanbod. We richten ons daarbij in eerste instantie op de beperkingen: obesitas, diabetes, hartfalen en COPD. Om de instroming op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden, heeft het Sport Expertise Centrum samen met Medifit, GGD, apotheek en Medac een cursusprogramma ontwikkeld waarbij trainers handvaten krijgen aangereikt hoe om te gaan binnen een training met mensen met een beperking.

Mensen die COPD hebben en willen sporten worden gesignaleerd door huisarts en/of fysiotherapeut zij zorgen voor evt. doorverwijzing voor een test of rechtstreeks naar het SEC. Het SEC zorgt voor de warme overdracht naar de sportvereniging.

Doelgroepen

Chronisch zieken, Gezondheidsbevorderaars / preventiewerkers, Sport- en beweegprofessionals, Mensen met een lichamelijke beperking

Doel van het sport- en beweegaanbod

Het overstijgende doel is om zoveel mogelijk sportverenigingen/ trainers klaar te stomen om mensen met een chronische beperking in het reguliere verenigingsleven in te kunnen laten stromen. Door de hele decentralisatie wordt er veel van sportverenigingen verwacht hier begeleid het SEC ze in.

Onderliggende doel is om zoveel mogelijk mensen met een beperking in het reguliere verenigingsleven (wanneer mogelijk) te laten deelnemen. Zodat er, wanneer niet noodzakelijk, niet gedeclareerd hoeft te worden bij de zorgverzekeraar voor bijvoorbeeld medische fitness.

Organisatie

Organisatie: Sport Expertise centrum
Telefoon nummer organisatie: 0412-631039

Contactpersoon

Naam: Edith van den Hanenberg
Telefoon nummer: 0412-631039
Email: edith@sportinoss.nl

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.