Sluiten

Twee derde Nederlandse sportverenigingen heeft organisatie op orde

Feiten & cijfers

Publicatiedatum 29 mei 2019

Twee derde van de Nederlandse sportverenigingen is in staat om het sportaanbod voor de (potentiële) leden te organiseren. Een derde van de verenigingen heeft hiermee moeite. Dit zijn vaker kleine verenigingen (≤ 100 leden) en verenigingen zonder eigen accommodatie.

Dit staat in het Jaarbericht Verenigingsmonitor 2018 waarin het Mulier Instituut de resultaten van de verschillende peilingen bij het MI Verenigingspanel in 2018 beknopt heeft weergegeven.

Enkele andere resultaten uit het Jaarbericht Verenigingsmonitor 2018:

  • Een kwart van de sportverenigingen in Nederland is vitaal. Deze verenigingen zijn goed in staat om hun sportaanbod te organiseren en zijn daarbij breed maatschappelijk georiënteerd.
  • Vier op de vijf sportverenigingen houden geen rekening met diversiteit bij de werving en keuze van bestuurders en/of trainers/coaches.
  • Een vijfde van de verenigingen biedt speciale sport- en beweegactiviteiten voor 50-plussers aan. Het zijn met name de grotere verenigingen die speciale activiteiten aanbieden.
  • De helft van de sportverenigingen heeft leden met een beperking. Veelal zijn dit leden met een motorische beperking of gedragsproblemen.

Bekijk het nieuwsbericht ‘Sportverenigingen in Nederland: twee derde heeft organisatie op orde’, of lees de rapportage Jaarbericht Verenigingsmonitor 2018.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.