Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

14 jun
Symposium Sport & Nation: Sporters met een dubbele nationaliteit: Kansen, belemmeringen en debatten

Evenement

Op het congres Sports & Nation staan discussies rondom nationaliteitsveranderingen van topsporters en de rol van staten en instituties bij het werven van buitenlandse sporttalenten centraal.

Deelname is gratis.

Over de verstandhouding tussen burgerschap, land en staat is de laatste decennia veel te doen. Het veranderen van nationaliteit of het gebruikmaken van dubbele nationaliteiten staat steeds meer ter discussie. Het onderzoeksproject Sport and Nation van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) geeft inzicht in deze ontwikkelingen. Dit project richt zich op talentvolle migrantatleten (voetballers en olympische deelnemers) in het kader van nationaliteitsveranderingen. Hierbij wordt onderzocht hoe ideeën en instituties zijn veranderd voor het rekruteren van buitenlandse atleten door verschillende staten (promoting the ‘nation’ without ‘nationals’).

Voor dit project zal de EUR in samenwerking met het Mulier Instituut (MI) op donderdagmiddag 14 juni een congres houden op een toepassende en bijzondere locatie: stadion Galgenwaard in Utrecht.

Op dit Sport and Nation congres zal de huidige stand van zaken in de wetenschap over deze thematiek worden besproken.

Bekijk het programma en meld je aan!

Datum

14 juni 2018

Locatie

Stadion Galgenwaard in Utrecht

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.