Sluiten

Sportkleding tijdens de herfst en winter

Artikel

Publicatiedatum 6 november 2014

De tijd is weer aangebroken dat het kouder begint te worden. De winterjassen gaan weer aan en langzaam komen de handschoenen en mutsen ook weer tevoorschijn. Ondanks de kou wil je toch de wedstrijd van je kinderen zien. Het is ook belangrijk dat kinderen goed gekleed gaan sporten om blessures te voorkomen. Wat is de juiste sportkleding tijdens de herfst en winter?

Wanneer de kleding niet lekker zit, werkt het niet goed voor de motivatie. Je merkt snel genoeg welke kleding jij lekker vindt zitten, minstens zo belangrijk is de onderkleding die je daarbij draagt.

Allesoversport heeft een aantal kledingtips voor de sportende kinderen en de ouders langs de lijn:

  • Mensen gebruiken vaak te veel kleding met sporten tijdens de herfst en winter maanden. Bij niet al te koud weer is een thermo met lange mouwen meestal voldoende. Ook voor de ouders langs de lijn is een thermoshirt als onderkleding een goede oplossing tegen de kou.
  • Vooral in de winter kan er een harde gure wind staan, het is dan een stuk kouder. Houd rekening met deze extra koude omstandigheden door wat dikkers aan te doen.
  • Een goed trainingsjack is ademend, winddicht en regenbestendig. Het is belangrijk dat je bovenkleding van goed ademend materiaal is gemaakt, zodat transpiratievocht goed wordt afgevoerd. Doordat het winddicht en regenbestendig is, houdt dit de kou buiten.
  • In de herfst en de winter kan het nog wel eens nat zijn. Draag daarom water afwerende schoenen. Ook kun je plastic zakjes om je voeten doen om ze droog te houden (dit geldt vooral voor ouders die langs de lijn staan).

Laat de kou je niet tegenhouden om te gaan sporten of langs de lijn aan te moedigen bij je kinderen. Nu kunnen jij en je kinderen met de juiste (sport)kleding naar buiten!

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.