Sluiten

Sportkamp: een goede vakantiebestemming

Artikel

Publicatiedatum 12 januari 2015

Veel ouders in Nederland hebben een uitdaging om de ongeveer tien weken schoolvakantie per jaar zinvol in te vullen voor hun kinderen. Naast de zomervakantie en mogelijk een tweede moment om er als gezin op uit te trekken, blijven er voor de kinderen vaak nog zo’n zes à zeven vrije weken per jaar over.

Er zijn allerlei mogelijkheden om deze weken voor de kinderen te plannen; ze kunnen bijvoorbeeld gaan logeren bij opa en oma, naar een kinderopvang, of gewoon thuisblijven. Kiezen voor een van deze opties heeft vaak een grotendeels inactieve uitvoering tot gevolg.

Voor sommige kinderen past een dergelijke invulling prima maar je kunt je afvragen of er voor jouw kind betere alternatieven bestaan. Er is namelijk ook de mogelijkheid voor een sportieve invulling van de vakantie in de vorm van een sportkamp of sportdag. Deze keuze heeft voordelen voor ieder kind!

Enkele voordelen van het kiezen voor een sportieve ten opzichte van een minder actieve invulling zijn onder andere de fysieke ontwikkeling van je kind, het weer opladen voor de drukkere perioden op school, en een super leuke en ontspannen vakantiesfeer. Daarnaast is de bevordering van zelfstandigheid van kinderen een toegevoegde waarde! Mits natuurlijk gekozen wordt voor een goede vakantiekampen-aanbieder met toegekende keurmerken en gecertificeerde begeleiders.

Er zijn verschillende kampvormen waar je voor kunt kiezen. Is blijven slapen misschien te spannend voor je kind? Sluit het kamp aan op de sportieve capaciteiten? Dit zijn veelgehoorde vragen als het gaat om de keuze voor een sportkamp.

Je wilt als ouder het beste voor je kind en daarom zijn het ook terechte vragen. Sportkampen van Sportivun zijn er in alle soorten en maten, van 3-daags dagkamp zonder overnachting tot 7-daags sportkamp met overnachting, van schoonspringkamp tot voetbalkamp, en er zijn ook losse sportdagen. Kortom, genoeg keuze voor ieder kind voor de vakanties van het komende jaar!

Lees meer

Foto: Tenniskampen van Sportivun

 

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.