Sluiten

Sportieve cadeaus voor sinterklaas en kerst

Tips

Publicatiedatum 24 november 2014

Het hebben van te veel speelgoed is niet goed voor kinderen en bovendien kunnen we ons voorstellen dat je inmiddels de halve speelgoedwinkel al in huis hebt. Tijd voor iets anders!

Daarom geven wij je 10 leuke ideeën als sportief cadeau voor je kind.

 1. Skeelers of een skateboard
  • Ik deed als kind niets liever dan wedstrijdjes skaten in de buurt en op maat verstelbare skeelers gaan bovendien jaren mee.
 2. Een mini-trampoline
  • ‘Echte’ trampolines zijn duur en voor veel mensen gewoon te groot om thuis kwijt te kunnen. Kleuter- en peutertrampolines zijn daarentegen een stuk handzamer en hartstikke leuk voor de kleine!
 3. Een badminton-set
  • Misschien niet ideaal voor deze tijd van het jaar, maar alle andere maanden voor het jaar én voor degenen die het binnen aandurven (een shuttle is veiliger dan een bal..) wel een erg leuke bezigheid!
 4. Een bokszak en -handschoenen
  • Hiervoor is echt niet veel ruimte nodig en je kind kan er gegarandeerd zijn of haar energie op kwijt, ook op regenachtige dagen.
 5. Een snorkel en duikbril
  • Een leuk cadeau voor de echte waterratten. Snorkelen geeft je kind dagen-, zo niet wekenlang vermaak op vakantie, maar ook in het zwembad opent het een wereld aan nieuwe spelletjes.
 6. Een rekstok of ringen
  • Als je ruimte hebt in de achtertuin, wel met gereedschap uit de voeten kunt of een man die je nog niet hebt op gegeven voor ‘help mijn man is klusser’, overweeg dan eens een rekstok, ringen of zelfs een touw op te hangen. Na de verhuizing vijftien jaar geleden was dit voor mij als kind in ieder geval mijn grootste gemis!
 7. Een fiets
  • Wat zou een Nederlands sportcadeaus-lijstje zijn zonder een fiets? Voor de allerkleintjes zijn er loopfietsen of fietsen met een ‘stok’ achterop.
 8. Een bowlingset
  • Veel speelgoedwinkels verkopen kleine bowlingsets die je zowel binnen- als buitenshuis kan gebruiken. Leuk voor een verder luie zondag!
 9. Een basketbalnet
  • Zowel voor peuters als oudere kinderen zijn overal basketballen en netten te koop. De kleinste passen prima binnen, de grotere kan je ophangen in de garage of ’s zomers natuurlijk buiten. Oefenen maar!
 10. Een sportief dagje uit
  • Vind je dat je kind al genoeg materiële dingen heeft of cadeaus krijgt, denk dan eens aan een dagje uit.

Lees meer

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.