Sluiten

Sporten voor meiden: softbal

Artikel

Publicatiedatum 23 april 2015

Het is ons opgevallen dat ouders zich vaak afvragen wat leuke sporten voor meiden zijn. We besloten dit na te vragen bij de bron: sportieve meiden. Lisette (23) softbalt en vertelt vol enthousiasme over haar sport.

Tot twaalf jaar spelen jongens en meiden gemengd softbal. Dit begint bij de Beeballers. Dit zijn teams van kinderen van 5 t/m 12 jaar. Lisette heeft deze fase tot haar spijt overgeslagen, doordat ze pas op haar veertiende begon met softbal. Vanaf 12 jaar worden de jongens en de meiden opgesplitst. De jongens gaan dan honkballen en de meiden beginnen met softbal.

Als niet softbal-ouder zijn sommige termen misschien wat ingewikkeld. Lisette legt er een aantal uit. ‘Het leuke aan softbal vind ik als je een mooie nul hebt gemaakt. Dit betekent dat je iemand van de tegenpartij uit hebt gemaakt. Dit kan door diegene te tikken of een bal te vangen in je handschoen.’

Als kind leer je om inzicht te krijgen in het spel. Dit moet ook wel, want er is veel afwisseling tijdens een wedstrijd. Natuurlijk is een het slaan van een homerun het leukste wat er is. ‘En met softbal mag je slaan en stelen’, grapt Lisette. We hebben het hier dan wel over het slaan van de bal en het stelen van een honk.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.