Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Sport en bewegen als middel voor participatie

Kennisbank

Deze factsheet is één van de vier factsheets die inzicht geven in de mogelijkheden van sport en bewegen als middel voor het bereiken van maatschappelijke beleidsdoelstellingen. De factsheet bevat kennis uit een quick scan van wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden van bestaande sport- en beweeginterventies.

In deze factsheet wordt dieper ingegaan op sport en bewegen als middel voor participatie. Participatie gaat hier over handelingen van burgers waarmee zij hun leven zin geven en zoveel mogelijk naar eigen welbevinden inrichten. Binnen participatie worden drie leefdomeinen onderscheiden: het privédomein (onder andere de eigen gezondheid en huishouding), het domein van het sociaal-culturele leven en het domein van werk, sociale zekerheid en inkomen.

Literatuurverwijzing: Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Verwey-Jonker Instituut, & Gemeente Amsterdam (2014). Sport en bewegen als middel voor participatie. In , Sport en bewegen als middel Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

Uitgifte datum: 2014

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.